img

Polévky:

  • Zeleninová: často
  • Vývary: často
  • Drožďová: 1x za měsíc
  • Luštěninová: 3x za měsíc

Hlavní jídla:

  • Ryby: 2x za měsíc
  • Drůbeží maso: 3x za měsíc
  • Vepřové maso: 4x za měsíc
  • Hovězí maso, králík: 5x za měsíc
  • Bezmasá, zeleninová: 4x za měsíc
  • Sladký pokrm: 2x za měsíc

Přílohy:

  • Brambory: 5x za měsíc
  • Bramborová kaše: 2x za měsíc
  • Těstoviny: 3x za měsíc
  • Rýže: 4x za měsíc
  • Houskové knedlíky: 2x za měsíc
  • Bramborové knedlíky: 1x za měsíc
  • Luštěniny: 1-2x za měsíc

Kvalitní strava je základ

Kvalitní stravu dovážíme od společnosti ProFamily, která od září 2013 provozuje vlastní kuchyň pro přípravu obědů.

Kuchyň ProFamily je schválena a pravidelně dozorována Hygienickou stanicí pro hl. m Prahu. Schválení a dozor se týká též převozu jídel do ostatních poboček včetně výdeje přímo na pobočce.

Kuchyně je vybavena profesionálním kuchyňským zařízením vč. digitálního konvektomatu s vývinem páry nástřikem, což vede k vyšší nutriční hodnotě připravovaných jídel a zachování vyššího množství vitamínů s porovnáním s běžnými způsoby tepelné úpravy.

Při tvorbě jídelníčku jsme vázáni dle vyhlášky 107/2005 ( Vyhláška o školním stravování ) dodržovat plnění tzv. Spotřebního koše. Jídelníček je sestavován vždy měsíc dopředu s cílem upravení kombinace pokrmů tak, aby byly živiny co nejefektivněji zkombinovány a přinesly dětem co největší užitek v souladu s legislativou reprezentovanou spotřebním košem. Opíráme se též o Metodický návrh Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR navrženým Ministerstvem zdravotnictví ČR a navíc zařazujeme do jídelníčku pokrmy z netradičních plodin jako jsou jáhly, kuskus, pohanka, bulgur či obilné vločky. Dle metodiky se opíráme o následující zásady:


Výběr surovin

Jelikož zdravé a vhodné vaření pro děti v sobě zejména zahrnuje výběr vhodných surovin, vybíráme pouze čerstvé a kvalitní suroviny s jasným původem. Vaříme bez zbytečných příměsí, polotovarů a potravin s nevhodnými „éčky“.

Vzhledem k volbě nákupu kvalitních gastronádob a zejména díky rychlosti dodání jídla do poboček ( rozvoz jídel je pouze pro naše zařízení ) není nutné jídlo znovu ohřívat a tím zbytečně přicházet o hodnotné živiny. Teploty jídel při výdeji zpravidla vždy oscilují kolem hodnoty 80 °C.
K dochucení pokrmů používáme čerstvé a sušené bylinky, různé variace bioproduktů, sůl
s obsahem jódu pouze v minimálním množství. Hotové pokrmy nikdy nedosolujeme.

Do jesličkového jídelníčku zásadně nezařazujeme smažená a tučná jídla, houby, vnitřnosti, uzeniny, mořské plody ani „alergenní“ mák.  Knedlíky připravujeme vždy domácí dle tradičních receptur. Žádné suché směsi, žádný drobivý polotovar bez vajíček a mléka s přídavkem kurkuminu. Polévka je vždy z masového či zeleninového vývaru bez přídavku kuchyňských polotovarů jako např. instantních bujónů plných glutamátů či populárních tekutých bujonů ve vaničkách. Jednou týdně dětem upečeme k svačině domácí koláč.

Services

0%
Clean Design
0%
Incredible Flexible
0%
Responsive
0%
SEO Ready
0%
Free support